kalevikamarainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kalaruoka

Kaislikon hauki ja katiskan ankerias

Minun oli tarkoitus napata kesälomalla hauki virvelillä Puulan kaislikkoisesta rantavedestä. Se jäi haaveeksi. Kalakukko ja katajanmarjamarinoidut muikut tuli ostettua Mikkelin kauppahallin kalakaupasta. Mielenkiintoisempi kalastusjuttu on se, että kaverini sai Puulan selältä katiskalla lähes metrisen ankeriaan!

Katkeran kalastajan ruokaresepti

 

Saavuin viimein rantaan illasta lähtien alkaneelta monituntiselta kalareissulta. Kävin yöllä saunomassa ja sitten iski nälkä. mutta kalaa ei sattuneesta syystä saavissa ollutkaan. Oli pakko kehittää jokin lohdutusruoka ja tässä Ison kalan (arvio min. 10 kg) irtipäästäneen katkeran kalamiehen resepti (yhdelle hengelle):

Otetaan 560 g hirven ulkofilettä (sama se mistä otetaan kunhan on kunnollista filettä ja hätätilanteessa nautakin käy)

Leikataan liha n. 25 mm paksuiksi siivuiksi

 

Lisäksi otetaan:

Toisena etappina hauen houkuttelu

Kesä pölähti tänä vuonna Suomeen etuajassa. Minun oli tarkoitus mennä kaverini suosituksesta Puulalle kesäkuun alussa kuoreen kudun aikaan narraamaan säyneitä, mutta kuoreet eivät noudattaneet normaalia aikatauluaan vaan kutivat jo 23.5.  Lieneekö seurannaisvaikutusta siitä, että jäät lähtivät järvestä myös tuon pari viikkoa normaalia aiemmin.

Toisena etappina hauen houkuttelu

Kesä pölähti tänä vuonna Suomeen etuajassa. Minun oli tarkoitus mennä kaverini suosituksesta Puulalle kesäkuun alussa kuoreen kudun aikaan narraamaan säyneitä, mutta kuoreet eivät noudattaneet normaalia aikatauluaan vaan kutivat jo 23.5.  Lieneekö seurannaisvaikutus siitä, että jäät lähtivät järvestä myös tuon pari viikkoa normaalia aiemmin.

Toisena etappina hauen houkuttelu

Kesä pölähti tänä vuonna Suomeen etuajassa. Minun oli tarkoitus mennä kaverini suosituksesta Puulalle kesäkuun alussa kuoreen kudun aikaan narraamaan säyneitä, mutta kuoreet eivät noudattaneet normaalia aikatauluaan vaan kutivat jo 23.5.  Lieneekö seurannaisvaikutus siitä, että jäät sulivat myös tuon pari viikkoa normaalia aiemmin.

Madekeitto

Toukokuussa 2012 Petra Nyqvist laittoi Vapaavuoroon oman madekeittoreseptinsä.

Meillä kotona tehtiin tänään madekeittoa tai madesoppaa, kuten me itse sanomme. Tämä on siis Vapaavuoron madekeitto 2.

Varmasti jokainen tekee madekeittonsa kuten parhaiten sopii. Madekeitossamme oli mateen lisäksi perunoita, porkkanoita, lanttua, sipulia, kevätsipulia, kermaa, valkopippuria, suolaa ja värjäysaineena "achiotea" (Bixa orellana) ruotsiksi "annatto".

Lohikakkuset (fish cakes)

Juhannukseksi savustettua lohta jäi aika rutkasti yli, joten päätin kokeilla Sikke Sumarin kalakakkusten reseptiä. Ja tulipas hyviä kakkusia!

Dijon-ahventa ja luomuperunoita

Lähikalaterveisiä saaristosta!

Useat ihmiset pyysivät minulta tätä herkullista kalaruokareseptiä, joten eipä auta kuin kirjoittaa jälleen uusi ruokateemainen postaus!

Tämä ruoka on helppotekoinen, mutta tuloksena on hienostuneen makuinen kalaruoka, josta saa tarvittaessa rakennettua näyttävänkin annoksen.

Vaalilimppua saaristosta

Herkullisia terveisiä Turunmaalta Paraisten saaristokaupungista!

Vaalikampanjani aikana tapaamani ihmiset ovat ihastuneet ikihyviksi herkulliseen saaristolaislimppuuni. Se on yllättävän helppotekoista ja säilyvää. Parhaimmillaan tämä maltainen ja makea limppu on mielestäni hieman haaleana, kun siihen levittää päälle aitoa voita. Limppu sopii kuitenkin loistavasti tarjottavaksi esimerkiksi jouluna, vappuna ja kesäaikaan herkullisten saaristolaiskalojen ja sillin kera.

Julkaise syötteitä